Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک معلم سراوانی گفت: حقوق اندک معلمان در مقایسه با سایر کارمندان دولت کفاف گذراندن زندگی آنها را نمی‌دهد، طوری که برخی معلمان مرد سراغ شغل دوم رفته‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، معلمی شغلی است که انبیاء به ارث رسیده و برای بشر به یادگار مانده که به پاس قدر دانی از این والا مقامان در ایران، 12 اردیبهشت ماه نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



می توان معلمی را یکی از شغل های سخت اما مهم و تاثیر گذار در جامعه دانست چرا که آموزگاران با آموزش به دانش آموزان می توانند سرنوشت هر کشوری را تغییر دهند.

امام خمینی(ره) در خصوص جایگاه معلم چنین می فرماید: معلم امانت داری اسـت کـه امانت او غیر از همه ی امانت هاست، انسان امانت اوست.

پس نقش سازنده و تاثیرگذار معلمان  ایثار گر در عرصه تعلیم و تربیت که اولین نجواهای نگارش را به دانش آموزان می آموزند، غیر قابل انکار است. 
 
در همین راستا و به مناسبت هفته معلم با  کریم بخش بلوچ زاده یکی از معلمان بلوچ  شهرستان سراوان به گفت  و گو پرداختیم. 

با عرض سلام و ادب و تبریک ایام، ممنون میشیم خودتون رو به طور کامل برای مخاطبین ما معرفی بفرمایید:

من " کریم بخش بلوچ زاده "  دبیر ریاضی آموزش و پرورش و مدرس دانشگاه هستم و در سال ۱۳۵۷ در سراوان (روستای دشتوک) به دنیا اومدم. 

دوره ابتدایی را در دبستان فلسطین و دوره راهنمایی را در مدرسه طالقانی محمدی گذراندم و در سال سوم راهنمایی بودم که در آزمون ورودی نمونه شرکت کردم و در دبیرستان نمونه امام صادق(ع) زاهدان پذیرفته شدم. 

با توجه به علاقه ای که به ریاضی داشتم در رشته ریاضی فیزیک در این مدرسه دانش آموختم. در آن زمان بهترین مدارس استان یکی دبیرستان دانشگاه و یکی همین دبیرستان نمونه بود و هر دو فقط در زاهدان بودند و در سراوان و دیگر شهرها مدرسه خاص دیگری نبود.

چی شد که شغل معلمی رو انتخاب کردید؟

قبل از اینکه به سوال شما جواب بدهم لازم است که بگویم معلمی شغل نیست معلمی هنر است،هنر آموختن هر آن چه سال ها با سعی و تلاش اندوخته ایم. معلّمی عشقی  الهی و آسمانی است که پروردگار مهربان به انسان اعطا کرده است. معلمی، مهری است که از روز ازل با گل آدمی سرشته شد تا مردم از ظلمات جهل به نور دانایی،رهنمون شوند.

من هم از همان دوران ابتدایی به معلمی علاقه ویژه ای داشتم و دلیلش بیشتر به برکت داشتن معلمان دلسوز و مهربانی بود که داشتم  من وقتی مهر و مهربانی و صفات پسندیده معلمان را دیده بودم شیفته این کار شدم آموختن و آموزاندن را دوست داشتم و این باعث شد به معلمی رو بیاورم.




لطفا برای مخاطبین ما بفرمایید که در چه سالی وارد دانشگاه شدین و چه رشته ای را انتخاب کردید؟ تا چه مقطعی پیش رفتید؟

در سال ۱۳۷۸ در رشته ریاضی وارد دانشگاه شدم و تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته ریاضی کاربردی گرایش آنالیز عددی پیش رفتم.

از چه مقطعی شروع به تدریس کردید و در حال حاضر در چه مقطعی تدریس می کنید؟ 

من از همان ابتدا در مقطع دبیرستان تدریس می کردم

از اولین تجربه تدریستون برامون بگین که چه حس و حالی داشتین؟

یادم هست که خیلی خوشحال بودم و در کنار خوشحالی این استرس رو داشتم که جلسه اول اون همه دانش آموز  را چه جور مدیریت کنم تا نظم کلاس برقرار باشد و تدریسم را انجام بدهم ولی وقتی وارد کلاس شدم چون جلسه اول بود بیشتر وقت به معرفی دانش آموزان گذشت و خیلی خوب بود.

به نظر شما وظیفه یه معلم برای شکوفایی استعداد دانش آموزان چی هست؟

شکوفاکردن استعدادهای دانش آموزان یکی از رموز موفقیت معلم است که باید راه هایی برای شکوفایی پیدا کنند. یکی از بهترین روش های شکوفاکردن استعدادها توجه به افکار و نظرات دانش آموزان است، زیرا هنگامی که آنها دریابند که نظرات آنان مورد تجزیه، تحلیل وتوجه قرار می گیرد تلاش خواهند کرد خود را آماده سازند تا در ارائه نظرات خود کمتر مرتکب اشتباه شوند و این عامل موجب توجه بیشتر آنان به درس نیز می شود. راه دیگر پرورش استعداد پاسخ صحیح، دقیق، همراه با عطوفت به پرسش های دانش آموزان است.


در خصوص بهترین و بدترین تجربه تدریسون لطفا توضیح بدین..............

وقتی سخن از بهترین تجربه تدریس به میان می آید اولین چیزی که به ذهنم خطورمی کند آن روش یا روشهایی است (خود ابداعی )که در کار تدریس به کار گرفته ام  و بهترین نتیجه را در  امر تعلیم و تربیت دانش آموزان گرفته ام.

باید بگویم که در طی این چند سال تدریس آشنایی کم و بیش نسبی با روش های ابتدا سنتی و بعد روش های فعال و سپس نوین شخصا به این نتیجه رسیدم که هیچکدام از این روش ها نمی تواند روش کامل و جامع و بدون نقصی باشد و به نظر این حقیر بهترین روش را معلم هنرمندی می تواند بیابد که ضمن آشنایی با تمامی روش ها و الگوهای تدریس با توجه به خلاقیتی که دارد با درک زمان، مکان، شرایط و محتوایی که می خواهد تدریس نماید بهترین روش را بکار گیرد که به نظر من بهترین نمی تواند یکی از آن روش ها و الگوها به تنهایی باشد و همیشه بهترین روش ترکیب روش ها و بکارگیری چند روش  است که با توجه به مزایا و معایت هر کدام از روش ها بتوان به کمک دیگری معایب و نواقص روش قبلی را از میان برداشت.

به این ترتیب که می توان برای تدریس یک موضوع درسی برای هرکدام از مراحل تدریس یک یا چند روش را بکار گرفت. حتی می توان با ترکیب چندین روش به یک روش جدید دست یافت.

 نمیشه گفت بدترین چون خیلی نتیجه بخش بود و آن مربوط به اوایل معلمی و وقتی هست که در یک مدرسه با دانش آموزانی رشته انسانی ریاضی تدریس می  کردم  که همه اش می پرسیدند این ریاضی در زندگی به چه کار ما می آید و هر چه توضیح کاربردش را می گفتم توجیه نمی شدند و همون شاگردان باعث شدند من کتاب "انفجار ریاضیات"  را خط به خط همراه با کاربرد  آن در زندگی بخوانم و در ادامه تحصیل(تحصیلات تکمیلی)  رشته ریاضی کاربردی بخوانم.



از مشکلات تون،  دغدغه هاتون، خواسته هاتون بگین

مشکلات و دغدغه های من  فقط مختص من نیست همه معلمین در کشور این دغدغه ها را دارند.

 قشر معلم با تمام توان بدون در نظر گرفتن دغدغه های مالی و جسمی در کلاس حاضر می شود و معلم به هنگام ورود به کلاس به قدری دغدغه و مشغله های آموزشی و تربیتی دارد که مطالبات و مشکلات خود را از یاد می برد اما در هر صورت مسایل معیشتی گریبانگیر این قشر بر امر تعلیم و تربیت چندان هم بی تاثیر نیست.

حقوق اندک معلمان در مقایسه با سایر کارمندان دولت کفاف گذراندن زندگی آنها را نمی‌دهد، طوری که برخی معلمان مرد سراغ شغل دوم رفته‌اند 

باید وضعیت مالی معلمان مطلوب باشد تا آنها مجبور نشوند، برای رفع احتیاجات به کارهای دیگری روی بیاورند و بعد خسته به کلاس‌های درس بروند. به هر حال آ‌نها مجبورند که شغل دوم داشته باشند و این اصلا خوب نیست. باید دغدغه معلمان را کم کنند، از این رو دولت و مجلس باید به فکر این باشند که در حقوق و دستمزد معلمان تغییراتی به وجود بیاورند.

با توجه به اینکه ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرد چه مشکلاتی برای شما به وجود اومد؟ 

یکی از مشکلات مهمی که کرونا برای من و همه همکارانم بوجود آورد جدایی بین ما و شاگردان مون بود که این امر هم از لحاظ روحی و هم آموزشی به هر دو طرف خیلی فشار وارد کرد و در ابتدا برای تدریس و آموزش به دانش آموزان مون نگران شدیم مخصوصا با توجه به اینکه در اکثر مدارس بخصوص دانش آموزان نمونه شهید مطهری در اوج کار قرار داشتند.

ولی خدا را شکر با تمهیداتی که مدیریت و کادر این مدرسه و سایر مدارس اندیشیدند با تدریس مجازی و کلاس تلویزیونی و کلاس های رفع اشکال مجازی تا حدودی این مشکل برطرف شد.

من خودم شخصا در این مدت خیلی برای تدریس مجازی و تولید محتوا  برای دانش آموزانم وقت گذاشتم و در این فرایند خیلی آموختم و تجربه های جدیدی کسب کردم.

البته هیچ برنامه ای جای کلاس حضوری را نمی گیرد.

سخن آخر...... 

هر موجودی یک بار متولد می‌شود اما انسان بعد از اینکه یک بار از مادر متولد شد، باید یک بار دیگر خودش، خودش را بزایاند و تولد ثانی داشته باشد.

 تولدثانی به دست که انجام می‌شود؟ به دست معلم.

 یعنی معلم آدمها را تولدی دوباره می‌دهد. با فرهنگ و علم دوباره متولد می‌شوند. با تعلیمات دوباره متولد می‌شوند. این تولد ثانی است.

معلم وقتی که آسودگی خاطر داشته و مشکلات معیشتی نداشته باشد می تواند با پرورش نسل  های آینده تحول بزرگی در جامعه ایجاد کنند. امیدوارم روزی برسد که دولتمردان در مقام عمل تکریم جایگاه معلم  را بدانند.

در آخر از زحمات ارزشمند همه معلمان و اساتید عزیزم که تولد دوباره خودم را مدیون آنها هستم  تشکر و قدردانی می کنم که با دلسوزی به من درس و دانش آموختند. و هفته معلم را به همه معلمین و اساتید در سطح کشور تبریک عرض می کنم.


انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: دانش آموزان بهترین روش رشته ریاضی دغدغه ها شغل دوم روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۸۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین از جذب ۳۰۲ نفر در اداره کل آموزش و پرورش استات قزوین خبرداد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، نقی سیاهکلی مرادی ظهر امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان قزوین که به ریاست محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین در محل سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که همواره مورد تاکید اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین  قرار داشته پیگیری توسعه هنرستان های جوار کارگاهی در شهر صنعتی البرز بوده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین یادآور شد: با برنامه‌ریزی های صورت گرفته، 302 نفر جذب اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین خواهند شد.

سیاهکلی با اشاره به اعتبار لازم جهت کمک به هدایت تحصیلی دانش آموزان قزوینی، خاطرنشان کرد: اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین در راستای اجرای طرح هدایت تحصیلی 200 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.

وی تصریح کرد: با همکاری های صورت گرفته بناست کارگاه های مشاوره شغلی و تحصیلی جهت انتخاب صحیح رشته برای دانشجویان و دانش آموزان در سرای سعدالسلطنه برگزار شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین ضمن اشاره به برنامه های گرامیداشت روز معلم در سطح استان قزوین، افزود: مراسم تقدیر از معلمان توسط اولیا و دانش آموزان در مدارس، حضور دبیران به همراه دانش آموزان در نماز جمعه های سطح استان، تجلیل از پیشکسوتان حوزه ی تعلیم و تربیت و خانواده معظم شهدا از جمله برنامه های گرامیداشت هفته معلم در سطح استان قزوین است.

سیاهکلی مرادی با اشاره به اینکه از بین دبیران قزوینی 951 نفر انتخاب )معلم نمونه ثبت نام کرده‌اند، تصریح کرد: از بین معلمان قزوینی 951 معلم جهت انتخاب (معلم نمونه) در سطح استان قزوین ثبت نام کرده اند، که از این میان 565 نفر به مرحله منطقه ای، 40 نفر در مرحله استانی و 3 نفر در مرحله کشوری راه خواهند یافت.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین در پایان تاکید کرد: به مناسبت هفته معلم و در جهت تجلیل از معلمین نمونه، 100 میلیون تومان جایزه نقدی برای منتخبین سطح کشوری، 40 میلیون تومان برای منتخبین سطح استانی و 10 میلیون تومان جایزه نقدی برای منتخبین سطح منطقه ای پرداخت خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم؛ بازی دانش آموزان با مرگ برای رسیدن به مدرسه
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • تدریس برترین دانش‌های نظامی در نیروی زمینی ارتش
  • ۱۱۲ آموزگار مدارس شاهداستان در کارگاه توانمند سازی شرکت کردند
  • رسالت معلم ،‌ارتقاء علمی و معنوی دانش آموزان است
  • معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند
  • مشق عشق در روستایی دورافتاده
  • رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • روایت یک معلم درحوزه تدریس به دانش آموزان خاص